Att hitta ett familjärt vandrarhem i Stockholm är inte alltid det lättaste, men faktum är att detta har kommit att bli allt vanligare med åren. Att hitta bra och prisvärda vandrarhem hör alltså inte till ovanligheterna idag och det är något som faktiskt har kommit att bli väldigt populär. Och extra populärt har det nu blivit för just småbarnsföräldrar att bo på detta sätter.

Men hur kommer då detta sig? Hotell är ju alltid det smidigaste alternativ att bo på. Men faktum är att detta är inte alltid hela sanningen, i alla fall inte om du har en småbarnsfamilj att försörja under resans gång. Det har nämligen visat sig vara betydligt mer prisvärt att bo på vandrarhem än att bo på hotell. Och trots att det är billigare är standarden inte mycket sämre än på ett vanligt mellanklasshotell. Det hela handlar nog främst om vad man är van vid och hur mycket pengar man kan tänka sig spendera på sitt boende.

Genom att bo på vandrarhem sparar man in massa pengar som man istället kan lägga på annat kul. Tänk dig att ni åker på semester till en storstad, säg New York eller Paris. Bor du lite billigare kan du då istället spendera pengarna på lyxiga middagar och shoppa loss i de rätta shoppingkvarteren. Ett alltså mycket roliga sätt att bli av med sina pengar på än att spendera på ett dyrt hotellrum du ändå inte kommer spendera någon vettig tid på.

Det spelar alltså ingen roll om du så ska semestra i Stockholm eller New York, oavsett hur du väljer att bo så tjänar man alltid på att bo lite billigare. Glöm inte det under er nästa resa!