Alla gillar vi väl att packa väskan och hoppa på ett flyg till valfri destination? Det är helt enkelt givande på många olika sätt att resa, oavsett vilken plats som än står på flygbiljetten. Men så finns det ju också de resor som är lite mer populära än andra, nämligen fotbollsresor!

..så skriver vi inledningsvis i en artikel om fotbollsresor. Och om du inte redan har bokat biljetten till nästa årets stora fotbollsengagemang är det verkligen dags! Och Nej – vi pratar då inte om när Zlatan tar emot guldbollen på fotbollsgalan, nä vi pratar om när Sverige ska ta plats i fotbolls-vm. Hum? De är inget fotbolls VM nästa år kanske du tänker? Men jo, det är det verkligen och som bästa fotbollslag i Sverige har damlandslaget återigen tagit sig till världsmästerskapet (mer här).

http://www.dreamstime.com/-image4930716

I sverige är det större med mansfotboll snarare än damfotboll, men faktum är att det går bra mycket bättre för kvinnorna. Dessutom är det stort med damfotboll i andra länder och VM är verklgien en folkfest som inte ska missas. Årets fotbolls-VM hålls i Kanada och det har utlovats en riktigt fotbollsfest.

Kanada är ju rätt långt bort men om du beställer flygbiljetter alltid går det att hitta resor till skapliga priser. Flera av våra flygbolag åker dit, och du kan åka från både Arlanda, Landvetter och Skavsta.

Tips vid flyg till Kanada:

  • Välj ett stort flygbolag, det brukar bli billigaste. Inga bolag flyger direkt dit, men det går att hitta flyg med endast ett byte.
  • Flygresan dit tar mellan 12-15 timmar, inklusive mellanlandning
  • Vanligast är att flyga till Vancouver eller till Calgary
  • Vill du passa på att resa runt i Kanada rekommenderas att hyra bil eftersom det är både billigast och enklast.

Boka din resa till Kanada så snart som möjligt så kommer du att kunna komma undan någorlunda billigt. Vill du ha biljetter till fotbolls-vm får du köpa de online innan du åker. VM pågår under sommaren och finalen avgörs 5 juli i Vancouver. Förhoppningsvis är även Sverige med och spelar denna match och med tanke på vår historia vad gäller fotbolls-VM är det inte helt omöjligt!