Minimera jiddret ombord

En del tycker säkert att det är jättespännande med flygresor och en del snackar mest bara om hur jobbigt det är att flyga. Att resa med flygplan är en subjektiv upplevelse. Men den delas ibland av runt 300 personer i en tryckkammare.

Innan man går ombord ett flygplan idag är det en miljon grejer som normalt ska göras. Processen är lika lång och outhärdlig i sin outgrundlighet för alla passagerare som ska flyga. Bara det att man befinner sig utomlands och tvingas fylla i formulär efter formulär iförd endast strumpor för att en sur mustaschprydd dam har tagit av dig skorna. Man är hungrig men låter bli då en ont-i-magen ciabatta kostar lika mycket som hela flygresan. Ens personliga integritet vattnas ur allt eftersom och till slut är det bara de mest enfaldiga kvar att borda planet utan påverkan. De tycks ha lika friktionsfria karaktärer som teflonbehandlade maneter.

Flyga – som lumpen

Processen innan flyget lyfter är lite som värnplikten. När planet åker börjar exercisen och de där maneterna omkring dig är de snusande bönderna på kasernen som talar om kvinnor som om de vore mytiska drakar. Har man mot all förmodan lyckats somna på sin flygresa väcks man ofta abrupt av att en av dessa medresenärer helt plötsligt börjar prata med en. Flygsnackare är idag i stort sett överallt när man reser med plan. De är lika vanliga som alla nya populära små kabinväskor man ser i handen på ängsliga semesterfirare. Även affärsmän och pendlare som flyger ofta kör med kabinväska. De har varit smarta nog att börja flyga antingen med öronproppar, whiskey eller allra längst fram i planet. Allt för att slippa flyga med en massa flygsnack surrandes kring huvudet.