Shoppa loss med tax- free

Är du sugen på att fynda billigare mineralsmink? Då kan du med fördel kombinera lite sminkshopping med en trevlig flygresa. På de flesta flygplatser finns det nämligen enorma butiker som innehåller ett brett sortiment av kosmetika, parfym, tobak, godis och alkohol.

Det finns dock några saker du ska tänka på när du handlar i tax-free. Här kommer några tips:

  • Håll koll på den utländska valutan i det land du befinner dig, är svenska kronan stark kan du shoppa loss rejält utan att få dåligt samvete.
  • Små flygplatser har oftast dyrare priser då de inte har lika stor konkurrens. Tänk på det om du gör flera mellanlandningar
  • Om du åker med lågprisflyget, se till att allting verkligen ryms ordentligt i ditt handbagage. Annars kan du tvingas betala en extra avgift och då blev varorna inte så billiga, trots allt.

Njut av atmosfären

Om du inte är sugen på att länsa tax-free shopen finns det en hel andra saker du göra på en flygplats, i väntan på att du får kliva ombord på planet. Är du hungrig eller törstig finns det oftast ett flertal olika restauranger och caféer där du kan sitta ner och njuta av en kopp kaffe eller mätta din hunger med en god måltid.

Det kan även vara intressant att bara slå sig ner på en bänk eller stol i vänthallen och betrakta alla människor som rör sig i området. Om du är uppmärksam på människorna runt dig, vad de säger och vad de gör kommer du garanterat att få dig ett gott skratt. På en flygplats finns det nämligen en väldigt stor blandning av människor.