Nu när jag nyligen bokade min flygresa till Paris funderade jag en hel del kring det här med flygbolag och att flyga.Vad ska man egentligen gå efter när man väljer flygbolag. Ska man gå efter statistiken, hur starkt varumärket är eller ska man endast gå efter priserna? Denna resan bokade jag med SAS och jag känner mig väldigt nöjd med det valet. Jag har egentligen inte flugit så mycket med dem innan, men det kändes som att det var dags att prova att flyga med dem lite oftare. De gånger jag har flugit med SAS har det alltid varit inrikesresor. En gång flög jag från Amsterdam till Köpenhamn, och konstigt nog från till och från fastlandet i  Grekland. De få gånger jag åkt med SAS har jag i alla fall varit relativt nöjd. Jag menar, i alla fall så nöjd som kan bli när man sitter i en trång stol, med halvdålig mat och lång väntan.

Andra flygbolag som jag varit tämligen nöjd med är Thai Airways och Malaysian Airways. Det verkar helt enketl som om att asiaterna vet hur man behandlar en resenär som har en lång flygrutt framför sig. Det är svårt att säga vad som specifikt kändes bra med dessa flygresor, men jag antar att det var ett bra helhetsintryck. Helt okej mat, trevlig service, någorlunda bekväma sittplatser och bra film- och TV utbud. Enligt mig så är det de små sakerna som spelar roll när man flyger en långt. Det gör så himla mycket att flygvärdinnorna är hjälpsamma och vill att man ska trivas.

Har ni några andra tips och råd kring flygbolag och flygresor. Kom gärna med kommentarer och synpunkter. Det är alltid bra att skapa en diskussion.