Ibland kan det bli intensivt när man är på resande fot. Man vill se allt som resmålet har att erbjuda och jäktar mellan olika platser. Att man stressar på sin semester kan verka lite konstigt med tanke på att de flesta tar semester för att vila sig från sin stressiga vardag. Om man istället väljer att göra ett spabesök på sin semester, kan man få det lugn man verkligen behöver.

754063-candles

Människor för stressade

En rapport från Statens beredning för medicinsk utvärdering visar att stressiga arbetssituationer kan leda till depression och utmattningssyndrom. Den svenska arbetsmarknaden har förändrats en hel del de senaste åren och det har blivit ett högre arbetstempo och kraven på mer flexibla anställningsvillkor har ökat. Detta har gjort att fler sjukskriver sig. För att undvika en sjukskrivning eller depression är det viktigt att ibland ta semester och att man på semestern faktiskt tar det lite lugnt.

Spa i Sverige

Det finns en hel rad olika spahotell bara i Sverige. En sajt där du kan hitta alla hotell på samma ställe är http://spason.se/. Några exempel på span som du kan hitta där är Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg och Skepparholmen i Nacka. Spat på Sankt Jörgens Park har under de fem år som resorten varit öppen fått ett antal utmärkelser i olika kategorier. I år fick resorten branschens pris för Årets Spahotell. På Sankt Jörgens Park kan du testa på en badcermoni. Där använder du kalla och varma källor, bastur, duschar och bad tillsammans med några utvalda produkter. Ritualen ska genomföras i ett stilla tempo. I spat hos Skepparholmen i Nacka finns en utomhuspool och bastu med utsikt över skärgården. Här kan du få allt ifrån massage till ansiktsbehandling och du kan även testa på spats egna ekologiska produkter.

Thailand – världens bästa span

Vill du ta dig längre bort än Sverige så finns det många länder som kan erbjuda riktiga spaupplevelser. Få städer i världen erbjuder så många spaupplevelser som Thailands huvudstad Bangkok. Det finns span i alla prisklasser. Går du på en fotmassage här får även underbenen sig en rejäl genomkörare. Massagen fortsätter dock inte här utan går en bra bit upp på låren. Har du tur så kan du få en liten massage av huvud och axlar också. Bangkoks första lyxspa heter Mandarin Oriental och har fått väldigt bra recensioner av hela världens press. Det här spat är en favorit hos kändisarna, just för att de får vara i fred och koppla av här.

459179-daily-spa

Gör spabehandling hemma

Hur mycket ett härligt skärgårdsspa eller ett lyxigt spa i Thailand lockar, så är det kanske inte alla som har råd att ta den där trippen. Det finns även dem som sparar inför nästan spabesök men vill ha lite avkoppling under tiden. Då kan en bra idé vara att göra en liten spabehandling hemma. Du som vill köra en riktig budgetvariant kan till och med göra dina egna spaprodukter. Till exempel kan man göra ett apelsinbad. Det gör man genom att tappa upp ett bad och hälla i en blandning av mjölk, honung, apelsin, ingefära, kanel och kardemumma.