Köpenhamn!

Flyget till Göteborg

Att flyga till Göteborg och hur man sedan ska ta sig till sin bostad, hotell eller vandrarhem är något som vi tidigare har gått igenom. Många brukar ju säga att Göteborg tillhör Sveriges framsida och att det är där man ska bo. I detta inlägg kommer vi gå igenom något helt annat, men som ändå har med flyg och turism att göra.

Billiga flygbolag

För de flesta är det inget konstigt med billiga flygbolag idag. Men bolag som Ryan Air, Norwegian Airlines med flera så har de revolutionerat marknaden med sina extremt billiga priser och att flyga inom Europa har nästan blivit som en helt vanlig tågresa inrikes, i många fall billigare.

Västerås och Danish Air

Västerås flygplats har tidigare åkt till Nordens största flygplats, Kastrup, som vanlig reguljär tur, men har under de senaste 5 åren inte haft några flygningar dit. Det är det danska flygbolaget Danish Air Transport som har inlett en diskussion med flygplatsens ledning. I Norrköping är bolaget känt då det har gått mellan Norrköping och Köpenhamn under en längre tid. Man har då satsat på resenärer som har haft ett mer affärs- och arbetsförhållande till staden. Det har dock funnits bra erbjudanden för den som reser som turist under vardagarna. Att kunna flyga från Västerås och Norrköping till Köpenhamn är något som skulle gynna turismen, ekonomin för många och det skulle även göra det enklare för kortare resor. Annars är idag alternativet att tag sig till de större städerna för att sedan ta sig därifrån till punkt b. Det är också mycket dyrare att parkera på större flygplatser och det känns onödigt när man bara ska en kort väg. Det kan också göra det mycket smidigare och snabbare. En resa från en större flygplats tar i snitt 1 timme längre än vid en mindre.