Något som är väldigt populärt på höst och vinter är att åka på olika typer av skidresor. Vissa föredrar att åka till de skidorter som finns norrut i vårt avlånga land, medan andra hellre åker söderut till Alperna. I Alperna, som sträcker sig genom hela sju länder, finns det gott om populära skidorter och det finns även många olika sätt att ta sig dit. Hur man väljer att resa handlar mycket om pris och komfort. Att flyga är självklart det sätt som går snabbast när man ska ta sig ner genom Europa men att ta med sig packning som snowboard, skidor och utrustning kan vara både krångligt och relativt dyrt när man flyger. Den här typen av bagage går under specialbagage och kostar ofta extra att checka in på flyget.

För den som vill resa billigare är tåg det billigaste och bästa alternativet. Beroende på hur många byten du behöver gå igenom och hur lång väntan det är mellan avgångarna på din resa med tåg eller buss så tar det oftast mellan 24 och 30 timmar att ta sig mellan Stockholm och Chamonix i de Franska Alperna.

Du tjänar ungefär en tusenlapp på det här sättet att resa till skillnad från om du tar flyget. Dock tar flyget endast ett par timmar och för många är det värt den extra slanten för den tid man tjänar. Med risk för många tåg- och bussbyten får du också räkna med att släpa på din skidutrustning en hel del under resans gång. Tar du flyget får du betala en summa extra men kan sitta där du sitter i några timmar och sedan komma i princip direkt fram till skidorten.