Det oroliga Europa, så kan man just nu beskriva den världsdel som Sverige ligger i. För bara några dagar sedan bombades Turkiets huvudstad Istanbuls flygplats och 44 människor avled. Två självmordsbombare hade tagit sig i på området och sprängt sig själva, och katastrofen var ett faktum. Detta är inte första gången, i Turkiet har det varit omkring 10 stycken terrorattentat bara det senaste året. Det är inte bara i Turkiet det händer. Paris och Bryssel är två städer som råkat ut för självmordsbombare och även i USA har det smällt, nu senast i Orlando på en gay-klubb. Hur ska man skydda sig? Självklart är det viktigt att man som svensk, eller oavsett var man kommer ifrån, fortsätter att leva som vanligt. Man ska inte vara rädd för att vistas på flygplatser, klubbar eller i tunnelbanan – men det är kanske lättare sagt än gjort. Är du orolig? Varför inte ta en sommar i Sverige istället, och res till de städer du än inte har besökt. Det är inte bara tryggare – det är även mer prisvänligt och mer miljövänligt.

Förslag på resmål i Sverige

Flyg till Malmö. Malmö är Sveriges mest kulturella stad med god mat, bra msusik och ett strot kulturliv. Här finns det alltid någonting att göra och du behöver aldrig vara rädd för en tråkig stund. Det finns flera trevliga områden men Lilla torg är det som lockar flest, här hittar du en lista på hotell kring Lilla torg.

Tågresa till Göteborg. Göteborg är Sveriges goaste stad med bra musikliv och närhet till havet. Varför inte gå på deras stadsfestival Way Out West? Än finns biljetter kvar och du är garanterad en rolig stund.

Shopping och barliv i huvudstaden. Stockholm erbjuder allt och lite till, här kan du shoppa på Drottninggatan, festa på Stureplan och ta båten ut till den vackra skärgården.