Island är ett land som många drömmer om att besöka någon gång i sitt liv. Det är en ö full av mystik, med oerhört vacker natur, vänliga människor, speciella djur och varma källor. Till Island kan man resa på såväl familjesemester som konferens- eller ridsemester. När det kommer till resor till Island är valmöjligheterna oändliga!

•Familjesemester på Island
Något som rekommenderas för barnfamiljen som bestämt sig för att åka till Island är att bo på en bondgård. Ön har ett hundratal bondgårdar som erbjuder mat och logi i en härlig lantlig miljö. I anslutning till de flesta gårdarna finns dessutom möjlighet att rida, fiska och spela golf, bland mycket annat. Gårdarna finns i olika utformningar och med olika standard. I ett farmhouse, t ex, bor man hemma hos värdarna. Rummen är enkla men bekväma, och en del har enskilda rum med dusch och toalett. Som kontrast finns landsortshotellen, som är lyxigare och erbjuder mer komfort och service än ett farmhouse.
•Konferensresa till Island
Allt fler väljer att lägga sina konferenser på Island. Några av orsakerna till detta är att ön erbjuder närhet till fantastisk natur, roliga aktiviteter och moderna konferensanläggningar. En konferensresa till ön kan självklart se olika ut, men ett exempel ser ut såhär: Dag 1 anländer man med eftermiddagsflyg från Stockholm eller Köpenhamn till Keflavik. Transfer in till Reykjavik där man får en stadsrundtur med buss. Kvällen avslutas med en välkomstmiddag på en förstklassig restaurang i huvudstaden. Dag 2 äger konferensen och möten rum på hotellet, tillsammans med en lunch. På eftermiddagen får man chansen att bada i det mineralrika och safirblåa Blå Lagunen. Kvällen bjuder på en riktig vikingafest med isländsk mat i traditionell isländsk miljö. Dag 3 är det dags för hemfärd.

Ja, Island har mängder med upplevelser att erbjuda. En sak är säker – alla resor till Island ger minnen för livet!