Samma år är det alltid samma frågor, för de riktigt modeintresserade börjar det redan på hösten: vad ska man ha på sig under sommaren. Om man handlade kläder till semestern förra året, kan man då ha dem även denna sommar? För det mesta kan man det. Så snabbt går det inte, inte ens i modesvängen. Men samtidigt vill man ju vara säker på att inte behöva skämmas, om resan på semestern går till New York, Paris eller Milano.

Inspiration av PRO

Vill man ha riktigt tidlöst sommarmode kan man försöka ta sig in på någon av PRO:s modevisningar. Där visas plagg som kortärmade skjortor med olika tryck, exempelvis bilar av 50-talsmodell. Detta har de senaste åren kommit tillbaka även inom modet i stort. Man kan med andra ord se samma typer av plagg hos en designer som Ralph Lauren som på en modevisning hos PRO i Skurup. En kvinna i publiken på en sådan visning säger så här till reportern från Ystads Allehanda.

Det är trevligt att titta på färgerna och de olika modellerna. Jag skulle vilja ha många av kläderna som visas men det är ju en pengafråga, säger hon och illustrerar med att gnida fingrarna mot varandra.

Som alltid går det att komma billigare undan genom att handla på nätet. Internet kan även vara behjälpligt genom att det går att se hur folk klär sig på orten dit man ska resa. Det finns ett flertal bloggar som visar hur folk klär sig – i New York och Tokyo lika väl som i Reykjavik och Helsingfors.