stockholm-1824368_1280På sommaren händer det något med Stockholm, huvudstaden får en extra härlig känsla och folk promenerar mer i innerstaden och längs vatten på avstängda gator och i myllrande uteliv. Stockholm är helt klart en stad extra värd att besöka under sommaren.

Nu känner man verkligen att Stockholm håller på att vakna till liv efter en höst och vinter i mindre dvala. Nu kommer tiden som visar varför man vill turista i Stockholm, då gator och torg fylls med människor och det känns tydligt att sommaren bara är runt hörnet.

Biltrafik stängs av och ger möjligheter

Det är såklart värmen, grönskan och alla uteserveringar som lockar ut människor i staden på sommaren. Även gemenskapen, evenemang och känslan i luften, det liksom luktar sommar. Men något som verkligen förenklar och bjuder in till detta är att Stockholms stad somrarna 2015 och 2016 stängt av biltrafik på vissa gator och skapat tillfälliga parker i olika stadsområden. Och denna sommar är inget undantag. Denna sommar blir satsningen med gågator och olika parker mer upptrappad än tidigare, och det nya för Stockholms innerstad denna sommar är att Hornsbergs Strand blir till stadens allra längsta promenadgata. I utkanten av stan görs många torg och andra avskärmade platser om till tillfälliga parker och områden där man lätt kan slå sig ner och mötas med andra under gassande sol. Allt detta för att det ska bli enklare att njuta av sin sommar i Stockholm! Det är mellan maj och september som Sommarstockholm görs om på vissa platser, och detta är lite av vad Stockholmdirekt skrivit om satsningen:

”Pop up-parken som byggdes på Humlegårdsgatan förra sommaren kommer tillbaka och kompletteras med flera nya, bland annat i Fatbursparken på Södermalm och i Kistagången.”