En båttur i skärgården, strosa runt i Gamla stan eller ta en kulturell helg med Moderna Museet, Liljevalchs och andra gallerier är några härliga aktiviteter man kan ta sig för i Stockholm.

146252-city-hallSkulle man fråga en Stockholmare varför man tror att folk vill fara hit på sin lediga tid, skulle personen titta på en och säga ”varför inte” då alla Stockholmare älskar sin stad. Och det är inte konstigt då Stockholm är en otroligt vacker stad med ett stort utbud av aktiviteter och spännande restauranger. Men vad skulle hända om man begav sig ut för att istället fråga människor som bor i andra länder vad de har för uppfattning av Stockholm. Är det fortfarande bra service och vacker natur som lockar då?

Shopping framför naturen

Om du trodde att naturupplevelser skulle komma högt upp om turisterna själva får välja så tar du fel. Enligt en stor undersökning som gjorts av Visit Sweden där man frågat 16 000 potentiella turister från 11 olika länder om frågor om Sverige och vad som är utmärkande så var det inte natur och vänliga människor som kom högst upp utan shopping. Om Stockholm skärgård nu ska bli klassad som en exportmogen destination kanske man ska fundera på att införa lite gallerior på öarna för att locka.

Bo bra och billigt

Att bo bra i Stockholm är inga svårigheter då det finns mänga bra hotell. Och då Stockholms alla stadsdelar bjuder på  mängder av olika spännande saker så är det bara att surfa in på www.stockholmshotell.com och välja ett hotell som passar. För det här med att finna bra priser på hotell är inga svårigheter om du söker online. Då får man ännu mer i plånboken att sätta sprätt på. Vilket både gör Stockholm stad och turisten glad.