Att resa är för de flesta fantastiskt, spännande och roligt. Att komma bort från vardag och stress, oavsett om det handlar om ett par dagar, flera veckor eller månader, är verkligen den ultimata harmonin och avslappningen för många.

Flygresan

Själva flygresan brukar dock inte vara något som man ser jättemycket fram emot. Särskilt inte om man ska flyga en sexton timmar lång resa eller kanske flyga med ett charterflyg tillsammans med en massa partyglada tonåringar. Stämningen på resor av den sistnämnda typen är oftast varken lugn eller avslappnande. Stök, fylla, skrik och flams brukar vara det som symboliserar charterflygningar. Många väljer dock att resa på detta sätt ändå eftersom det ofta är lite billigare samt att det kan vara bekvämt att resa charter om man till exempel har små barn eftersom resorna ofta innefattar barnvänliga hotell och frukost, lunch och middag som ingår i priset.

Något som kanske är till och med värre än att hamna på en charterflygning med skrikiga tonåringar kan vara om man har oturen att hamna på samma flyg som ett stort gäng fotbollsfans som är på väg för att se fotbolls-EM, Champions League eller någon annan stor fotbollscup. Ljud-, pepp-, och alkoholnivån på den här typen av överpeppade fotbollsfanatiker brukar inte vara direkt låg. Särskilt inte direkt innan en spännande match eller liga. Eftersom man är mer eller mindre fast på flygplanet från den stund att det startat så är det tyvärr inte så mycket man kan göra åt det sällskap som man ”drabbats” av. Det bästa tipset är väl antagligen att sätta på sig hörselskydd eller hörlurar med hög musik, alternativt fågelkvitter, och försöka somna.